Polijstwerk

De rechter zijde is zeer beschadigd door onder andere wasbeer gebruik, de linkerzijde is maximaal gecorrigeerd. 95% lakcorrectie.

Polijsten is een belangrijk deel van mijn werk als detailer,  maar wat houd dit in?

Doormiddel van polijsten / lakcorrectie wordt een dun laagje van de lak verwijdert om zo een krasvrij oppervlak met een zeer hoge glans te creëren. Afhankelijk van de dikte en de staat van de lak worden de polijststappen bepaald (van grof naar zeer fijn).

Vaak wordt er in de wereld van Detailing gesproken over één, twee of drie stappen. In de praktijk is meer dan drie stappen zeker niet ongebruikelijk. Dit heeft mede te maken dat ik zo min mogelijk van de dunne laklaag wil verwijderen en houd in dat de lak tussentijds vaak wordt gecontroleerd. Iedere keer als de polijstpasta door zijn polijstcyclus heen is wordt de lak geïnspecteerd om er zo zeker van te zijn dat er niet meer lak wordt weggehaald dan strikt noodzakelijk. Hierdoor wordt op een zo veilig mogelijke wijze het gewenste resultaat bereikt. Deze controle wordt tevens gebruikt om de combinatie polijstpasta en polijst-pad zo nodig aan te passen.

Polijsten is zeer arbeidsintensief en kan enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de staat van de lak en uiteraard uw wensen. Voordat er kan worden begonnen met het polijstwerk moet de lak intensief worden gereinigd, wassen alleen is niet voldoende! Nadat de auto is gewassen wordt er met verschillende middelen teer en ijzeraanslag verwijderd. Hierna volgt de laatste stap, met detailklei zal de overgebleven aanslag van de lak worden verwijderd. Ook moeten randen en deurstijlen worden gereinigd om te voorkomen dat tijdens het polijsten hiervandaan zand en/of vuil in de polijst-pad komt. Als de auto dan volledig is gedroogd kunnen de delen die niet met de polijstpasta in aanraking mogen komen, zoals kunststoffen, worden afgeplakt. Hierna kan begonnen worden met het polijstwerk.

 

POLIJSTBEHANDELINGEN

Volledige polijstbehandeling

Dit is een polijstbehandeling die uit drie of meer stappen bestaat, 95% lakcorrectie. Hierbij zullen ook een groot deel van de diepere krassen worden verwijderd. Hierbij zal zoveel mogelijk van de lak worden gecorrigeerd. Met betrekking tot het verwijderen van diepere krassen is het resultaat afhankelijk van de lakdikte. De lak zal een diepe rijke glans krijgen. Na de polijstbehandeling wordt de lak beschermd met een lakverzegeling of een coating van Gtechniq.

POA

Licht corrigerende polijstbehandeling

De lak wordt in twee stappen gepolijst, hierbij worden lichtere krassen verwijderd en ontstaat een mooie diepe glans. Na de polijstbehandeling wordt de lak beschermd met een lakverzegeling of Coating van Gtechniq.

Prijzen vanaf €450,-

Glans verbeterende polijstbehandeling

Dit is is een polijstbehandeling die een groot deel van de dofheid van de lak verwijderd. Dit gebeurd in één stap. Het verwijderen van krassen is hierbij zeer gering. Na het polijsten wordt de lak beschermd met een lakverzegeling of een coating van Gtechniq.

Prijzen vanaf €350,-